1 Eylül 2013 Pazar

YDS soruları ve sonuçları

Simone de Beauvoir 1908 - 1986 tarihleri arasında yaşamış, Fransız varoluşcu, önde gelen bir filozof ve yazardır. Oldukça çeşitli felsefi yaklaşımları vardır.

Yanında çalışan diğer ünlü gibi varoluşçular Jean-Paul Sartre, Albert Camus ve Maurice Merleau-Ponty, de Beauvoir üretilen zengin bir corpus eserleri de dahil olmak üzere, yazılar üzerinde etik, feminizm, roman, otobiyografi ve siyaset.

Beauvoir yöntemi dahil çeşitli siyasi ve ahlaki boyutlarının. İçinde Etik Belirsizlik, o geliştirilen bir mahkum eden, egzistansiyalist etik ruhu "ciddiyet" de seve seve ki insanlar tanımak ile belirli soyutlamalar pahasına bireysel özgürlük ve sorumluluk. İçinde İkinci Cins, 1 eylül 2013 yds sonuçları o üretilen konuşkan saldırı aslında tarih boyunca kadınların durumuna getirildi küre "immanence" ve pasif kabul onlara yüklediği roller toplum. İçinde Mandalina, o mücadeleleri üzerine kurgulanmış varolanlar içinde sıkışıp sosyal ve kişisel ilişkiler belirsiz kapanışında Dünya Savaşı II. Yapılan vurgu, özgürlük, sorumluluk, belirsizlik ve nüfuz onun eserleri ve ses verin varoluşçu felsefenin ana temalarına.

Onun felsefi yaklaşım oldukça çeşitlidir. Onu etkiler arasında fransız felsefe Descartes için Bergson, fenomenoloji Edmund Husserl ve Martin Heidegger tarihsel materyalizm Karl Marx ve Friedrich Engels, ve idealizm Immanuel Kant ve G. W. F Hegel. Ek olarak onun felsefi takipçiliği, de Beauvoir oldu aynı zamanda başarılı bir edebi şekil ve onun roman, Mandalina, prestijli aldı Prix Goncourt ödülü, 1954. yds soruları Onun en ünlü ve etkili felsefi çalışmaları, İkinci Cins (1949), bir müjdeledi feminist devrim ve bu gün hala bir metin merkezi, kadınlara uygulanan baskının soruşturulması ve kurtuluş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder