2 Eylül 2013 Pazartesi

E-Kayıt Sonuçları

1. Dil ve Düşünce
Uzun zaman önce Frege olarak kabul edilen bu dil sıradan gerekli bir araç için insan düşünce. Modern dönem, Thomas Hobbes ve John Locke tayin etmişlerdi iki temel özelliği için kullandığı dil ile ilgili düşünce vardır: Birincisi yardımcı olmak için kullanılan bellek veya temsil ve kayıt kişinin kendi düşünceleri; ve ikinci olarak bulunan bu gerekli bir araç iletişim, kişinin kendi düşünceleri diğer insanlar için (Hobbes 1655:192-97; Locke 1690, Bk. III, §1). Daha önce değildi, daha sonraki yıllarda ancak 19. yüzyılın felsefi yöntem olduğunu almaya başlıyor nihayet radikal bir "dilsel dönüşüm" - soruşturma başa çıkmanın en iyi dil bilgisine sahip ontolojik ya da kavramsal sorunları - ve Frege biri olarak kabul edilmiştir ilk ve en yenilikçi düşünürlerinden bu konuda.

İçin Frege, çok, çok oldu anlayış, insan düşüncesinin belirli yollarla bağlıdır dil üzerinde, ya da simgeler üzerinde genel olarak, mecbur onu analiz etmek için işleyişini dil olup olmadığını araştırmak amacıyla mantıksal düşünce yapısı. Gerçekten de, öyle görünüyor ki dilin kendisi birincil meslek lisesi e-kayıt sonuçları 2013 nesne değildi onun felsefi ilgi gördü. Aksine, çoğu genel felsefi konular üzerine Frege yansıyan, daha özel bir yana onun projelerini matematik felsefesi, doğa ile yapmak zorunda genel düşünce ve mantık ilişkisi, gerçeğin, dil, ve nesnelere hakkında olabilir. 1918 yılında, Frege yayınlanan uzun bir deneme "başlıklı Düşünceler," onun nedenleri anlattığı dilin doğasını araştırmak için:

Ben burada mutlu bir pozisyonu mineralog onun dinleyiciler kim gösterir bir kaya kristalinden: ben koyamazsınız elinde bir düşünce okuyucuları benim isteğiyle, her yönden onu incelemek gerekir. Bir şey kendisi değil duyu ile algılanabilir, düşünce okuyucuya sunulan - ve ı-meli var olmak ile içerik - sarılmış algılanabilir bir dilsel biçim. Resimsel dil yönü zorluklar sunuyor. Mantıklı tatili ve her zaman yapar ifadeler ve resimsel bu yüzden uygunsuz. Bu nedenle karşı savaşır bir dil, ve ben mecbur gördüm dili olmamasına rağmen benim burada doğru bakım. Umarım net yapmayı başarmış benim için ne okuyucular seslenmek istiyorum 'düşünce' (1997:333f., n.).

Frege bize kendini ikilem onun ömür boyu kalbinde yatan tutum dil yönünde. Bir yandan dil için bizim için vazgeçilmezdir erişebilir düşünce. Diğer taraftan, dil - mantıklı çünkü onun karakteri gizlemektedir düşünce (ki kendisi tarafından bilinçsiz). Böylece, Frege kendini gördü uğraşmak zorunda kalıyor dil yolu ile devamlı mücadele mücadele bozulmaları konulan düşünce ile dil ve koyisleri anlatılmasının yanı sıra yanlış inanışlar sonucu bu bozulmaları.

Peki ama niye dili için vazgeçilmez düşünce, Frege ve niçin olduğunu düşünüyorum? Bu iki sorunun yanıtı merkezi yükselişi anlaşılması için dil felsefesi genel olarak, Frege ve nişan dil felsefesinin özellikle. Bunlar önemli çünkü eğer ortaya çıkıyor ki, biz ikna edici bir sebep bulamıyor vazgeçilmez göre dil, düşünce, dil ile o mücadelenin Frege hakkında konuşuyor yukarıdaki gibi olmaz için gerekli felsefi sorgulama: biz-ebil adil engeli aşmak bizim dili ve erişim kavramları ve düşünceleri doğrudan. Tarihsel olarak, ikinci soru ile ilgili belli mi olur belki bize bazı bilgiler hakkında ölçüde Frege mümkün borçluluk, ya da bunların eksikliği, önceki anlayışları dil ile düşünce arasındaki ilişkiler ve dil gibi.

Böylece, onu daha yakından bakmak faydalı olacaktır geleneksel iki dilin işlevleri ile ilgili düşünce Hobbes ve Locke ayırt edici bağlamında kendi epistemolojik yansımaları. Bunlar: (a) vazgeçilmez dil yardımı bellek veya temsiline ve kayıt kişinin kendi düşünceleri ve (b) olarak rolünü gerekli bir iletişim aracı olarak kişinin kendi düşünceleri diğer insanlar için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder