2 Eylül 2013 Pazartesi

Haber

Hedonizm nedir? Yunanca bir kelime olan hedonizm anlamı nedir?

Dönem "hedonizm," gelen yunanca kelime ἡδονή (hēdonē) haz almak için başvuruyor ilgili çeşitli teoriler için neyin hayırlı olduğunu, nasıl davranmamız gerektiğini, neyin motive ettiğini ve bizi o şekilde davranmaya yapıyoruz. Bütün hedonist teorileri tanımlamak zevk ve acı olarak önemli unsurlarından sadece ne olursa olsun olayları açıklamak için dizayn edilmişlerdir. Eğer hedonist teorileri tanımlanan gibi sadece zevk ve acı iki önemli unsur, yerine sadece önemli unsurları ne olduklarını açıklayan, sonra onlar olmaz sevilmeyen yaklaşık olarak olarak hepsi vardır. Ancak, zevk ve acı olduğunu iddia vardır sadece şeyler büyük önem taşır kılan hedonizm ve felsefi açıdan ayırt edici ilginç.

Felsefi hedonistler odaklanma eğilimindedir hedonist değer kuramları ve özellikle refah (iyi bir hayat için bir hayat bulmaktadır). Gibi bir değer teorisi, hedonizm ve devletlerin tüm özünde sadece zevk ve tüm değerli ve özünde sadece acı değerli değil. Hedonistler define genellikle zevk ve acı geniş, öyle ki hem fiziksel hem de zihinsel fenomenlerin dahildir. Böylece, nazik bir şekilde masaj yaparak hatırlatarak ve her ikisi de bir anının neden kabul zevk ve stubbing bir ayak ve işitme ile ilgili her ikisi de sevilen birinin ölümü kabul ağrıya neden olur. İle zevk ve ağrı böylece tanımlanmış, Haber hedonizm ne olduğu hakkında bir teori olarak bizim için değerli çekici ve sezgisel. Nitekim, onun temyiz kanıtladığı aslında neredeyse tüm tarihi ve çağdaş tedaviler refah tahsis en azından bazı tartışma alanı hazcılık. Ne yazık ki hazcılık, tartışmalar bunu tavsiye eder nadiren ve hatta bazı kınıyoruz üzerindeki odağını zevk.

Bu makalede başlar açıklayarak farklı kuramları ve hedonist etiketler onlar sık sık verilir. Sonra, hedonizm antik kökenleri ve onun sonraki gelişimi incelenir. Bu makalede, çoğunluğu ile ilgilidir açıklayan önemli son dakika kuramsal bölümler içinde İhtiyati Hedonizm tartışılması ve bu yaklaşımların büyük eleştirilere.

1.  Hedonizm Türleri
a. Halk Hedonizm
Bu terim "hedonizm" modern edebiyatta kullanılır, uygun olmayan filozoflar onların gündelik konuşma, anlamını oldukça farklı anlam alıyor kullanıldığında filozofların tartışmaları. Non-filozoflar düşünmek eğilimindedir hazcı bir kişi olarak dışarı istiyor zevk için kendilerini herhangi bir özellikle ilgili olarak, kendi geleceği için iyi olmak için veya başkalarının refahını. Göre olmayan filozoflar, sonra, hazcı bir beylik birileri şımartmak için hiçbir fırsatı kaçırmaz hazların seks, uyuşturucu ve rock 'n' roll olsa bile, günah yol açması muhtemeldir ilişki sorunları, sağlık sorunları, pişmanlık, üzüntü veya kendileri ya da başkaları. Filozoflar sık bakın bu günlük hazcılık anlayışı olarak "Halk Hedonizm." Halk Hedonizm kaba bir kombinasyonu harekete geçirici Hedonizm, Hedonist Bencillik ve pervasız bir öngörü eksikliği.

b. Değer Hedonizm ve Hedonizm Prudential
Zaman filozoflar tartışmak hedonizm, onlar büyük ihtimalle atıfta hedonizm değer hakkında ve özellikle biraz daha spesifik teorisi, hedonizm hakkında iyilik. Hedonizm ilgili bir teori olarak değeri (en iyi Değer olarak anılacaktır Hedonizm) tutar ve tüm özünde sadece zevk ve tüm değerli ve özünde sadece acı disvaluable. Dönem "özünde" önemli bir tanımının bir parçası ve en iyi anlaşılır aksine dönem "araçsal." Bir şey özünde değerli ise kendi iyiliği için değerli. Zevk özünde olduğu düşünülmektedir çünkü değerli olsa bile yol açmadı herhangi bir diğer yararı olmazdı için iyi deneyim. Para enstrümantal bir örneğidir iyi; değerini bize geliyor biz onunla ne (biz ne ile satın alabilirsiniz. Aslında bir bol miktarda para değeri yok satıyor ya hiç kimse bir şey olduğunu ortaya koymaktadır para yoksun içsel değeri. Değer Hedonizm azaltır her şeyi zevk için değerli. Örneğin, Hazcı bir Değer açıklıyorum enstrümantal para değeri nasıl tarif ederek var olan şeyler para ile satın alabilirsiniz yiyecek gibi, barınma, ve durum-simgeleyen mal, bize zevk getirmek veya ağrı önlemek için bize yardımcı olur.

Hedonizm ilgili bir teori olarak refahı (en iyi İhtiyati olarak anılacaktır Hedonizm) Değeri daha spesifiktir Hedonizm çünkü öngörülüyor değeri nedir, için. Prudential Hedonizm olduğu tutan ve tüm özünde sadece zevk insanların hayatlarını yapar en iyisi git onlar için ve ve tüm özünde sadece ağrı yapar hayatlarını daha kötüye gitmesine onlar için. Bazı filozoflar yerine "insan" ile "hayvan" veya "hissedebilen yaratıklar," uygulamak şekilde İhtiyati Hedonizm daha yaygın hale geliyor. Buna iyi bir örnek geliyor Peter Singer ile ilgili yaptığı çalışmaları hayvanlar ve etik. Şarkıcı sorular neden bazı insanlar can see içsel disvalue insanın acısını içinde, ama bunu değil de kötü olduğunu kabul için hissedebilir insan olmayan hayvanlar için acı bir deneyim.

Zaman İhtiyati Hedonistler iddia mutluluğun ne onlar en çok değer, mutluluk diye niyet olarak anlaşılmalıdır bir üstünlüğü üzerinde bir ağrı zevk. Arasında önemli bir fark İhtiyati Hedonizm ve Halk Hedonizm olduğunu İhtiyati Hedonistler anlamak genellikle zevk peşinde kaçınarak ve ağrı çok kısa vadeli değil her zaman en iyi strateji en iyi ulaşmak için uzun dönem dengesi üzerinde bir ağrı zevk.

Prudential Hedonizm birkaç ayrılmaz bir parçası türev tür hazcı teorisi, tüm belirgince felsefi tartışmaları geçmişte kaldı. Beri İhtiyati Hedonizm bu önemli rolü oynar, çoğunluğu adanmıştır bu yazı İhtiyati Hedonizm. İlk ancak, ana türev tür hedonizm kısaca tartışılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder