8 Eylül 2013 Pazar

Son Dakika

Bunu kapatmak kolaycılık olur yönlerini tüm doğaüstü Buda'nın hayatı yanlış olarak düşünün ve gerçek tarihsel olarak yalnızca bu öğeleri bizim ile tutarlı olan çağdaş bilimsel dünya görüşü. Ancak, bu yaklaşım Buda'nın hayatı anlamlı düşüşle on dokuzuncu yüzyılda ve yirminci yüzyılın büyük bir bölümü. Bugün sorun olarak gördüğü getirir çünkü modern batı idealleri rasyonalite üzerine batılı olmayan metinler. Burada ben bir kenara soru ve tarihsel gerçeğin sadece konuşmak önemli. Önemi tüm biyografiler Buda yalan yok onların tarihsel doğruluğu, fakat daha ziyade onların etkinliğini iletmek fikirleri ve değerleri temel Budist tarih boyunca. Bugün bile, anlatılar hakkında birçok işler vardır Buda başarıyla tanıtmak için kullanılan Budistler tüm enlemlerde içine temel değerleri ve Budizm öğretisi.

Doğaüstü öğeleri, Buda'nın hayatı tarihsel olarak önemli doğal olarak kendisi çünkü onlar bir şekilde anlamamıza yardımcı Budistler gebe - ve birçok yerde devam gebe - Buda. Gibi takipçileri diğer dini liderler, Budist din bilginleri eğiliminde yüceltmek için onların kutsallığını temel şekil ile olağanüstü olaylar ve muhteşem varlar. Bu anlamda, anlatılarında Buda belki daha iyi anlaşılır olarak hagiographies yerine biyografileri gibi. Tarihsel gerçeği lisede evlilik arkasında hagiographies belirlemek mümkün değildir: nasıl anlayabiliriz olsun ya da olmasın Buda tasarlanmıştı cinsel ilişki olmadan; olsun veya olmasın o başardı konuşma ve yürüme hemen sonra onun doğum; olsun ya da olmasın o-ebil su üzerinde yürümek, havaya kaldırmak, sinek, ve göğe olacak? Olup olmadığını nasıl anlarız Buda oldu gerçekten cazip tarafından Māra kötü kimse; ister bir deprem oldu şu anda onun doğum ve ölüm? Bu soruların cevapları bir inanç meselesidir. Eğer yorumlayıcı inanmıyor, doğaüstü, sonra da pek çok hikaye olarak kesilir tarihsel olarak yanlış. Ancak, bazı Budistler için doğaüstü gibi görünen olaylar hayatında yaptım Buda gerçekleşecek ve tarihsel olarak doğrudur.

Önemi hagiographies Buda öncelikle ahlaki ve ruhi. Aslında, hayatını bile yer almadı Buda olarak hagiographies iddia, etik değerleri ve ruhsal yolu onlar kalır göstermek önemli. Diğer dinlerin aksine, gerçeği Budizm bağlı değildir tarihselliğin hayatında bazı olayların Buda. Daha doğrusu, gerçeği Budizm bağlıdır etkinliği Budist yolunun tarafından örnek hayatını ve Buda onun üç büyük vazifesi olacak. Diğer bir deyişle, eğer farklı Budist yolları esinlenerek Buda aşmak için yararlıdır hoşnutsuzluk ve varoluşsal acı, sonra da Budizm gerçek tarihsel varlığı ne olursa olsun Buda.

Temel bir ahlaki ve manevi noktası gerisinde Buda'nın hayatının geçici olduğunu, klimalı, koş ullu varlık ve servet gibi şeyler, sosyal konum, güç, tensel zevkler ve hatta yüce meditatif birleşik devletleri, oluşturamıyor nihai mutluluk bir devlet. Aşmak için derin varoluşsal memnuniyetsizlik tüm kısa ömürlü ve sonunda koşullu şeyler üretmek, bir ihtiyacı için yol izleyecektir etik ve zihinsel eğitim durumu elverişli nihai mutluluk denilen nirvana.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder