2 Eylül 2013 Pazartesi

Mühenislik

Maimonides ortaçağ Yahudi filozof üzerinde önemli oranda etkisi ile Yahudi düşünce, ve genel olarak felsefe üzerinde. Maimonides de önemli bir codifier Yahudi kanunu. Onun görüşleri ve yazıları tutun önemli yeri olan bir Yahudi düşünce tarihi.

Eserleri hızla tartışmalara neden önemli, özellikle akıl ve vahiy arasındaki ilişkilerle ilgili. Nitekim, bilimsel tartışmalar devam Maimonides' felsefesini ve taahhütleri Yahudilik bir din ortaya. Ancak, hiç şüphe yoktur ki onun felsefi eserler uzanan derin bir etkisi oldu, Yahudi felsefesinin ötesinde. Örneğin, Aquinas ve Leibniz arasında Yahudi olmayan filozoflarını etkilemişlerdir tarafından Maimonides.

Bu tartışma onun felsefesinin bazı temel özellikleri üzerinde duruluyor ve temalar yerine olmayı hedefleyen kapsamlı bir anket. Özellikle dikkat çekilmektedir hangi yollarla mühendislik tamamlama Maimonides' felsefi ve dini düşünce iç içe idi odaklanarak, aklın rolünü ve mükemmellik fikri. Buna ek olarak, makaleyi önemli yollar olayları biraz Aristo'nun o kalkar, bir yandan da borçlanma ondan. Maimonides tarafından etkilenmiştir ve Aristotelesçi Neoplatonic düşünce, önemli bir varlığı ve her ikisi de var, modifiye tarafından kendi özgün katkıları vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder