7 Eylül 2013 Cumartesi

Devamsızlık 2013 son dakika

Onun otobiyografi, Beauvoir söyler kendisi hakkında yazmak isteyen zorundaydı ilk kez açıkladığı bir kadın olmanın ne demek olduğunu ve bu gerçekleşme oldu doğuşu İkinci Cins. Ancak, Beauvoir da başarıyla tıkamış anlatırken, hayatının dört ciltlik ayrıntılı ve zengin felsefi otobiyografi. Ek olarak bir canlı boyama resmini, kendi hayatını Beauvoir da bize erişim içine diğer etkili isimleri arasında değişen 20. yüzyılın Camus, Sartre ve Merleau-Ponty, Richard Wright, Jean Cocteau, Jean Genet, Antonin artaud ve kıyıcı ve diğerleri arasında Fidel Castro. Düz-se bile onu otobiyografi hem kapakları olmayan felsefi ve felsefi zemin, önemsiz için önemlidir rol otobiyografi var Beauvoir teorik gelişme. Nitekim son yıllarda pek çok diğer varoluşçular gibi Nietzsche, Sartre, Kierkegaard ve benimseyen, otobiyografik önemli bir bileşen olarak felsefi. Beauvoir her zaman önemini korumuştur ve deneyim bireyin durum karşısında acil durum ve belirsizlik var oluş tarzıdır. Üzerinden anlatırken, devamsızlık 10 gün hayatının bize belli bir ve benzersiz kişisel resim Beauvoir mücadelesinin bir filozof olarak, sosyal reformcu yazar ve kadın sırasında zamanın çok büyük kültürel ve sanatsal başarı ve politik çalkantılara.

Birinci cildini onu özgeçmiş, Mémoirs d'une Jeune Fille Rangée (Memoirs of a Saygılı Kızı, 1958), izleri Beauvoir çocukluğu, onun anne ve babası ile bir ilişki, onu derin dostluk ve Zazaca ile onun okul aracılığıyla kadar onu yaşından sorbonne'da. Bu ciltte, Beauvoir onun fikri gelişimini gösterir ve bağımsız kişilik ve etkilere yol onun kararları olmak için bir filozof ve yazar. Ayrıca bir tablo sunuyor kritik olan bir kadından onu sınıfının ve onun erken yaşlardan itibaren kadınların beklentileri. İkinci cildi onu özgeçmiş, La Force de'Âge l (Hayatın baharı, 1960) olarak kabul edilir tüm birimlerin en zengin. GibiMemoirs of a Saygılı Kızı oldu ve ticari iyi eleştiriler. Kadar çekici yıl 1929-1944, Beauvoir onu canlandırıyor geçiş ile öğrenci ve yetişkin keşif kişisel sorumluluğun savaş ve barış. Pek çok noktada, araştırıyor için motivasyonları çok onun eserleri gibi İkinci Cins ve Mandalina. Üçüncü taksit onu özgeçmiş, La Force des Choses (Kuvvet Durum, 1963; iki ayrı cilt olarak yayımlanan) kaplar zaman dilimi Dünya Savaşı'nın sona ermesinin in1944 1962 yılına. Bu birimlerin, Beauvoir giderek daha fazla farkına fikri siyasi sorumluluğu içinde serbestçe hareket etmek ve saatleri. Birim arasında 1944-1952 (Savaştan sonra) Beauvoir fikri açıklar çiçek savaş sonrası Paris, zengin ile anekdotlar üzerine yazarlar, sinemacılar ve sanatçılar. Birim odaklanarak arasındaki on yıllık 1952-1962 (Zor Günler), gösterir bir çok daha hafif ve biraz alaycı Beauvoir ile yüzleşen kim şöhret, yaş ve siyasi vahşet tarafından yürütülen savaşta Fransa ile Cezayir (ile yaptığı çalışmalar ele alınmıştır Gisèle Halimi durumunda ve Djamila Boupacha). Çünkü onun acımasız dürüstlüğü temalarını yaşlanma, ölüm ve savaş sonunda, onu bu hacmin daha az otobiyografi olduğunu iyi alınan daha önceki iki. Son taksit müverrih hayatının grafikler 1962-1972 yılları arasında. Tout Fait Compte, (Tüm Dedi ve Bitmiş, 1972) gösterir yaşlı ve bilge bir filozof ve feminist kim bakar geri hayatı boyunca, onu ilişkileri, tanır ve onun başarılarını ve her şeyin bittiğini bile iyi. Burada Beauvoir onu gösterir taahhütleri feminizm ve toplumsal değişme, sadece bir açıklık ima önceki birimleri mücadele etmeye devam eder ve o fazileti ve tuzaklar, kapitalizm ve Komünizm. Ayrıca, o dönmek için geçmiş gibi eserler İkinci Cins, onu yeniden değerlendirmek ve motivasyonları onun hakkında sonuçlar edebiyat, felsefe ve hareket anıyor. O tekrar döner, ölüm ve ölüm temaları ve onların varoluşsal olarak önem yaşamaya başlar o geçen bu çok seviyor.

Tam olarak olmasa da kabul otobiyografi," iki kayda değer olduğunu daha yönleri Beauvoir ' kendini açığa vurma edebiyatı. İlk oluşur onun eserleri ve yaşamları üzerinde sevdiklerinin ölümleri. Bu alanda, biz onu bulmak hassas ve kişisel anlatırken annesinin ölüm Une Mort Yumuşak très (Çok Kolay Bir Ölüm, 1964). Bu kitap genellikle biri olarak kabul edilen Beauvoir onun en iyi gün-by-gün canlandırdığı sevgi ve belirsizlik deneyimi kaybı. 1981 yılında, ölümünden Sartre bir önceki yılın yayınladı La Cérémonie des Adieux (Adieux: A Farewell to Sartre) hangi ilerlemesini anlatıyor güçsüz ve yaşlı bir Sartre onun ölümüne neden oldu. Bu çalışmayı biraz tartışmalı olarak birçok okuyucu cevapsız nitelikleri geç bir haraç olarak, büyük filozof olarak kabul ve yerine bir uygunsuz exposé üzerinde yaptığı hastalık.

İkinci yönü Beauvoir hayatı otobiyografik sayılabilecek olan yayın tarafından Beauvoir, Sartre onu mektuplarını Lettres au Castor et à Quelques Autres (Mektuplar Castor ve Diğerleri, 1983) ve yazışma ile kendi içinde Sartre Mektuplar Sartre yayınlanan 1990 yılında ölümünden sonra. Son olarak, Bir Transatlantik Aşk İlişkisi tarafından derlenen Sylvie le Bon de Beauvoir 1997 ve 1998'de yayımladığı sunar Beauvoir mektuplarını (özgün olarak yazılmış ingilizce) Nelson Algren. Bu eserlerin her birinin başka bir bakış açısı ile bize sunuyor içine hayatını filozofların en güçlü 20. yüzyılın en etkili ve kadın aydınlar, Batılı düşüncenin tarihi üzerine.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder