1 Eylül 2013 Pazar

Felsefe ve Platon

Platon dünyanın en bilinen ve en çok okunan filozofudur. Bilgi, idea, ruhların ölümsüzlüğü, evrendoğum ve devlet gibi başlıkları ele almıştır.

O Sokrates ve öğrencisi oldu öğretmeni Aristo, yazdığı ve dördüncü yüzyılın ortalarına ait eski yunan'da MÖ. Olsa etkiledi öncelikle Sokrates tarafından ölçüde, Sokrates genellikle ana karakteri birçok Plato'nun yazılarında, o çok etkiledi Herakleitos, Parmenides ve Pythagoreans.

Vardır değişen derecelerde üzerinde tartışma olan Platon'un eserler otantik ve hangi sırada olduklarını yazılı olmasından dolayı antik şekilde ve onların korunması zaman alır. Yine de, onun ilk çalışmaları genel olarak kabul görmüş en güvenilir Socrates hakkında antik kaynaklar, Sokrates ve karakter yoluyla bildiğimiz bu yazılar en büyüklerinden biri olarak kabul edilir antik filozoflar.

Platon'un daha sonra orta dahil olmak üzere inşaat, onun en ünlü eseri, Cumhuriyet genelde kabul verilmesi, Platon'un kendi felsefenin ana karakteri etkisi Plato kendisi için konuşur. Bu karışımı çalışır etik, siyaset felsefesi, ahlaki psikoloji, epistemoloji ve metafizik içine 1 eylül yds soruları ve cevapları birbiri ile bağlantılı ve sistematik felsefe. Tüm en Platon'dan elde edebiliriz Formlar teorisi, hangi kriterlere göre duyular yoluyla bildiğimiz dünya sadece saf bir taklit, ebedi ve değişmeyen dünya Formlar. Platon'un eserleri de içeren kökenleri tanıdık ki sanat şikayet çalışma tarafından iltihaplanmaya tutkular, ve sadece yanılsamadır. Biz de tanıtıldığı " ideal "Platonik aşk:" Platon gördüm motive olarak aşk bir hasret en yüksek Form güzellik-Kendisi Güzel ve sevgi olarak hangi aracılığıyla motivasyon gücünüzü en yüksek başarıları mümkündür. Çünkü başlamışlardır kabul içine bizi rahatsız etmek için de bizim en az potansiyeller, ancak, Platon mistrusted, genellikle tavsiye ve karşı fiziksel ifadeleri seviyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder