5 Eylül 2013 Perşembe

Note 3

Simone de Beauvoir 9 ocak tarihinde doğdu, 1908 yılında Paris Georges Bertrand de Beauvoir, Françoise (kızlık soyadı) Brasseur. Babası, George, ailesi vardı bazı aristokrat iddialarının, bir zamanlar bir aktör olabilmek için istenen ama hukuk okudu ve bir memur olarak çalıştı, kendini tatmin bunun yerine mesleğinde hukuk sekreteri. Rağmen tiyatro sevgisi ve edebiyatı, onun yanı sıra ateizm kaldı sadık bir muhafazakar adam olan aristokrat eğilimleri aşırı sağa onu çekti. Aralık 1906 evlendi Françoise Brasseur kimin varlıklı bir burjuva ailesini sunulan önemli bir çeyiz kaybolan I. Dünya Savaşı sonrasında Biraz garip ve sosyal açıdan deneyimsiz, Françoise oldu dindar bir kadınla ayırdı çocuklarını yetiştirme Katolik inancı. Onun dini, burjuva yönelim kaynağı olmuştur arasında ciddi bir çatışma onu ve onun eski kız, Simone. [İngiliz bakın Simone de Beauvoir gibi "de Beauvoir" ve Amerikalılar gibi, "Beauvoir."]


Doğmuş, 9 ocak sabahı, 1908, Simone-Ernestine-Lucie-Marie-Bertrand de Beauvoir oldu turfanda ve entelektüel meraklı çocuk dan başlıyor. Kız kardeşi, Hélène (lakabı "Poupette") doğdu iki yıl sonra 1910 yılında Beauvoir ve hemen yoğun aldı talimat onun küçük kardeşi bir öğrenci olarak. Ek olarak kendi bağımsız bir girişim, Beauvoir fikri oldu coşkusu da beslenen babası tarafından sağlanan kim onu özenle düzenlenmiş seçmeler büyük edebiyat eserleri teşvik etmiş ve onun için erken yaşlardan itibaren okuma ve yazma. Ona olan ilgisi fikri geliştirme yoluyla taşınan kadar onu zaman ergenlik döneminde onun gelecekteki mesleki kariyer, gerektirdiği kaybı, çeyizini, kendi hatası sembolize eder hale geldi. Farkında yapamadı sağlamak için onun kızı için çeyiz, Georges' ile ilişki onun entelektüel zeki büyüğü oldu çatıştı tarafından hem gurur ve onu hayal kırıklığını umutları. Beauvoir, tam tersine, her zaman olmak istedim bir yazar ve bir öğretmen yerine, bir eş ve bir anne ve onun çalışmalarını takip canlılığı ile. Beauvoir başladığı eğitimini özel Katolik kız okulu, Institut Adeline nerede o Arzu ve 17 yaşına kadar kaldı. İşte o hapishanede octa core ne demek tanıştığı Elizabeth Mabille (Zazaca), kiminle paylaştı samimi ve derin bir dostluk kadar Zaza 1929 yılında zamansız ölümü. Ancak doktor suçladı ölümü üzerine Zazaca menenjit, Beauvoir inanıyordu onun sevgili arkadaşım ölmüştü ortasında kırık bir kalp ile mücadele ailesi üzerinde bir evlilik. Zaza dostluğu ve ölüm perili Beauvoir için ve hayatının geri kalanını o sık sık konuştu yarattıkları etki ile yoğun hayatını ve onun üzerinde eleştirisi sertlik burjuva kadınlara yönelik tutumların.


Beauvoir olmuştu derin bir dini sonucunda çocuk eğitiminin ve annesinin eğitim; ancak, 14 yaşında, o inanç bir kriz vardı ve kesin karar bulunmadığını Tanrı. Dişi kalmış bir ateist ölene kadar. Onu ret din izledi sürdürmeye karar ve felsefe dersleri. Sadece bir kez vardı o kabul evlilik kuzeni, Jacques Champigneulle. samsung galaxy note 3 özellikleri Onun bir daha asla ağırladı evlilik olasılığı, bunun yerine tercih entelektüel bir hayat yaşamak.


Beauvoir geçti baccalauréat sınavlar matematik ve felsefe 1925. Sonra o matematik okudu Institut Catholique ve dilleri ve edebiyatı Institut Sainte-Marie, sınavları geçmek Sertifikalar için 1926 yılında Yükseköğretim Çalışmaları fransız edebiyatı ve Latin başlamadan önce onu inceleme felsefe 1927. Sorbonne üniversitesi'nde felsefe okuyan, Beauvoir geçti sınavları için Felsefe Tarihi Sertifikaları, Genel Felsefe, yunanca ve Mantık 1927 ve 1928'de, içinde Etik, Sosyoloji ve Psikoloji. Yazdığı bir lisansüstü diplôme hakkında Leibniz için Léon Brunschvig tamamladı lisesi'nde öğretmenlik uygulaması Janson-de-Sailly ile sevgili öğrenciler, Merleau-Ponty ve Claude Lévi-Strauss ile her ikisi de dişi kalmış felsefi diyalog.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder