3 Eylül 2013 Salı

Ustanın Hikayesi

Hannah Arendt 1906 - 1975 yılları arasında yaşamıştır. Filozoftur.

Hannah Arendt bir yirminci yüzyıl filozofu olan siyasi yazılar değil kolayca bir araya geliyor sistematik felsefe ve genişletir açıklamaktadır tek bir bağımsız değişken bir dizi üzerinden çalışır. Bunun yerine, düşüncelerini span totalitarizm, devrim, özgürlük doğanın fakültelerinin düşünce ve yargı.

Soru Arendt ile yürütmektedir en sık siyasetin doğası ve siyasal yaşam farklı olarak diğer etki ile insan faaliyetinin. Arendt çalışmaları, eğer herhangi bir şey yap dedi, aslında yeniden inşası ve taahhüt eder doğası siyasi varlık. Bu uğraş olarak şekillenirken, kararlı bir fenomenolojik, etkisi derin bir işaretçi tarafından ona sarf Heidegger, Jaspers ve. İle başlayan bir fenomenolojik önceliklendirilmesi deneyimsel karakter atarak insan hayatı ve geleneksel siyasi felsefenin kavramsal şema, yürürlükte olan Arendt kullanılabilir hale getirmek amacı nesnel yapıları ve özellikleri siyasal varoluş-ın-the-world modu olarak belirgin bir insani tecrübe. Bu soruşturma geri kalanına yayılan Arendt yaşamının ve yapıtlarının. Onun ders sırasında tekrarlayan temalar ortaya organize etmesine yardımcı olan düşünce-temalar gibi bir olasılığı koşulları ve demokratik kamuoyunun ve insani bir hayat, güçleri tehdit eden böyle bir hayat arasındaki anlaşmazlık, özel ve kamu çıkarlarını ve yoğunlaşan üretim ve tüketim döngüsü. Bu sorunlar yeniden, Arendt incelenmekte ve onları onları arındırır, nadiren rahatlatıcı enquiry into the nature of political var. En ünlü bu yönüyle bir soruşturma olarak kabul edilirler de en özgün, Arendt fakültesi ana hatlar insan yargısının. Bu sayede, bir hastadır hangi ustanın hikayesi baz teşkil kamuya açık fikirli siyasi hayatta da yargı rağmen, belalı olaylar, 20. yüzyılın gördüğü sahip olarak tahrip için geleneksel çerçevesinde böyle bir karara.

Aşağıdaki makale gelirleri grafik tarafından kabaca bir kronolojik göster onu büyük eserler. Bunu aydınlatmak için çabalar süreklilikler ve bağlantıları içinde bu çalışmaları bir girişim olarak bunları eşitlemek için tutarlı ama tam olarak işleyen vücut düşünce.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder