3 Eylül 2013 Salı

Hız limiti

Friedrich Nietzsche 1844 - 1900 tarihleri arasında yaşamıştır. Kendisi bir filozof olamk ile birlikte denemeci ve bir kültür eleştirmenidir.

Üzerine yazdıklarından hakikat, ahlak, dil, estetik, kültür kuramı, tarih, nihilizm, güç, bilinç, anlamı ve varlığı üzerinde çok büyük bir etkisi uyguladığı var Batı felsefesi ve düşünce tarihi.

Nietzsche "konuştu ölümü Tanrı" ve öngörmüştür dağılmasına geleneksel din ve metafizik. Bazı Nietzsche yorumcuları iman kucakladı, nihilizm, reddedilen felsefi akıl yürütme ve terfi edebi bir keşif insanlık durumu, soruşturma konusu ile ilgili gerçeklik ve bilgi kazanma, geleneksel anlamda bu terimleri. Ancak, diğer Nietzsche yorumcuları karşı çalışılıyor ki yükselişi tahmin nihilizm, o meşgul oldu olumlu bir program hayat bir kez daha teyit şehir içi hız sınırı etmek, ve bu yüzden o çağrısında radikal, doğalcı (naturalist) yeniden düşünmek insan doğasını varlık, bilgi ve ahlak. Üzerinde, her yorumu, razı olduğunu gösterir bir plan önerdi için "ne biri olma" ekimi sayesinde içgüdüleri ve çeşitli bilişsel fakülte, bir plan ile sürekli mücadele gerektiren kişinin psikolojik ve entelektüel vasiyetler.

Nietzsche iddia edilen ve örnek gösterilen zanaat gerekir insanın kendi kimliğini sorguluyor kendini gerçekleştirme ve güvenmek zorunda kalmadan bunu aşmanın bir şey ise hayat gibi bir Tanrı ya da ruh. Yaşam bu şekilde teyit edilmelidir bile kabul edildi, en sorunlu ve köklü bir vizyon of eternity, düşündüren bir "ebedi yineleme" tüm olaylar. Bazı müfessirlere göre, Nietzsche gelişmiş bir kozmolojik teorisi "güç olacak." Ama diğerleri onu yorumlamak varlık olarak değil, fazlasıyla ilgili bir çalışma dışarı ile genel kozmoloji. İlişkin soruları tutarlılık Nietzsche'nin görüşleri-mi gibi sorular bu görüşler birlikte ele alındığında hepsi yok olabilir çelişki içermeyen olup olmadığını okuyucular gerektiğini sarsmak herhangi bir fark olmadığını görmek kanıtlanmış tutarsız ile uyumsuz veya başkaları, ve benzerleri-dikkatini çekmeye devam çağdaş entelektüel tarihçilerin, felsefecilerin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder