1 Eylül 2013 Pazar

Hayvan Zekası

Bu makalede anketler felsefi niteliği ve kapsamı ile ilgili konularda hayvan zihniyet olarak anlayış bizim sağduyu ve bilimsel bilgiyi hayvan zihinleri. İki genel ayarlar sorunların önemli bir rol oynamış alan tanımlama merkezinde sahne alacak ve aşağıdaki tartışma: (i) düşünce ve problemleri hayvan aklın ve (ıı) hayvan sorunları bilinç.

Makaleyi inceleyerek başlar tarihsel olarak üç etkili görünümleri üzerinde hayvan düşünme ve akıl yürütme. Birincisi David Hume's analojik argüman varlığı için düşünce ve akıl hayvanlar. İkincisi ise René Descartes' iki karşı tezi hayvan düşünme ve akıl yürütme. Ve üçüncüsü Donald Davidson'üç argüman s atfedilmesi karşı akıl, düşünce hayvanlar.

Ardından, sığınma evlerinin çağdaş felsefi görüşler üzerine nitelik ve sınırları nedenle hayvan tarafından Jonathan Bennett, José Bermúdez, ve John Searle gibi tanınmış dört hayvan varlığına dair iddialar düşünce ve akıl: (i) bağımsız değişken kasıtlı sistemler teorisi tarafından Daniel Dennett, (ıı) argüman sağduyu işlevselcilik tarafından Jerry Fodor, Peter Carruthers ve Stephen Stich, (ııı) argüman biyolojik natüralizm John Searle, ve (ıv) argüman bilim tarafından Colin Allen ve Marc Bekoff, ve José Bermúdez.

Makalede daha sonra önemli tartışma dönüyor ve hayvan üzerinde bilinç. Üç teori bilinç-iç-sense teorisi, yüksek mertebeden düşünce teorisi ile birinci mertebe-alınarak incelenir olasılığı hakkında ne söyleyeceklerini ve hayvan varlığı bilinç.

Makalede son olarak, kısa bir açıklama alanı içindeki diğer önemli konular gibi doğa ve hayvan varlığı duygu ve önermesel bilgi, durumunu Lloyd Morgan canon rabia selamı nedir ve diğer metodolojik temelleri basitlik biliminde kullanılan hayvan zihinleri, doğa durumu ve antropomorfizm bilim adamları tarafından istihdam yatıyordu ve halk, tarihi ve felsefesi hayvan zihinleri. Alan vardı uzun ve başarılı bir geçmişi vardır ve geç görülür bir ivme kazandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder