2 Eylül 2013 Pazartesi

Hedonizm

c. Motivasyon Hedonizm
Motivasyon Hedonizm (adlandırılır tarafından daha az açıklayıcı etiketlere, "Psikolojik Hedonizm") teorisini arzularını karşılaşma için zevk ve acıdan kaçınmak için tüm rehberlik ve bizim davranış. En hesaplar Motivasyonel Hedonizm her ikisini içerecek şekilde de bilinçli ve bilinçdışı arzular için zevk, ama vurgulamak çıkarıyorlardı. Epikuros, William James, Sigmund Freud, Jeremy Bentham, John Stuart Mill ve (tevili) bile Charles Darwin tüm savundu çeşitleri için Motivasyon Hedonizm. Bentham fikri kullanılmış teorisini ve Hedonist Faydacılık (aşağıda tartışılmaktadır). Zayıf sürümleri Motivasyon Hedonizm tutma arzuları aramaya zevk ve acıdan kaçınmak, sık sık ya da zaman bazı davranışlarımız üzerinde etkisi. Zayıf olarak kabul edilirler sürümleri uncontroversially doğru değil, özellikle " felsefe.

Filozoflar daha fazla ilgi olmuş güçlü hesapları Motivasyonel Hedonizm, tutun tüm davranış arzuları tarafından yönetilir karşılaşma için zevk ve acıdan kaçınmak için (ve sadece bu isteklerini). Güçlü hesapları Motivasyonel Hedonizm desteklemek için kullanılmıştır bazı normatif türleri ve hedonizm karşı çıkmak için non-hazcı normatif teoriler. En önemli bahseder Motivasyon Hedonizm ise Platon's Halka örnek Gyges Cumhuriyet. Platon'un galatasaray real madrid maçı hangi kanalda Sokrates ile tartışıyor Glaucon erkek nasıl tepki vereceğini sahip olsaydı, bir yüzük veriyor, kendi takan muazzam güçler dahil olmak üzere görünmezlik. Glaucon inanıyor güçlü bir sürümünü Motivasyon Hedonizm doğrudur, ama Sokrates değil. Glaucon belirtmektedir ki, cesaret tarafından sunulan gücü ile Halka Gyges, herkes yenik içsel ve sürdürme arzusunu her yerde kendi amaçları başkalarının pahasına. Sokrates katılmadığını savunarak, iyi insanlar üstesinden gelmek mümkün olacaktır bu çünkü onların güçlü arzu adalet sevgisi, teşvik yoluyla philosophising.

Güçlü hesapları Motivasyonel Hedonizm şu anda toplamak için çok az destek benzeri nedenler. Pek çok örnek görünüşte-ağrı-arayan gerçekleştirilen eylemlerin dışında bir görev duygusu vardır well-known - dan bir asker atlar üzerinde bir el bombası kaydetmek için, yoldaşlarına kurtardın o zaman yakalanan bir köpek only to be (tahmin) süreç içinde. İçe dönük deliller de ağırlığında karşı güçlü hesapları Motivasyonel Hazcılık; birçok kararlar aldığımızı gibi görünüyor dayalı motifleri dışında zevk arayan kaçınarak ve ağrı. Belirtilen bu nedenler, ispat yükü olarak kabul edilir dürüstçe omuzları üzerinde tartışmak isteyen herkes için güçlü bir hesap Motivasyonel Hedonizm.

d. Normatif Hedonizm
Değer Hedonizm, bazen Motivasyon yardımı ile Hedonizm kullanılmıştır iddia etmek için, belirli teorileri ve doğru hareket (açıklayan teoriler hangi eylemlerin ahlaken caiz veya caiz ve neden). Teorisini mutluluk takip edilmelidir (bu zevkten ve takip edilmelidir ağrı kaçınılmalıdır) Normatif olarak adlandırılır ve Hedonizm bazen Etik Hedonizm. Başlıca iki tipi vardır Normatif Hedonizm, Bencillik ve Çıkarcı Hedonist Faydacılık. Her ikisi de yaygın bir kullanım türleri mutluluk (zevk olarak tanımlanan ağrı eksi) tek kriter olarak belirlemek için ahlaki haklılığını veya wrongness bir eylem. Önemli varyasyonlar içinde bu iki ana tip her belirtin ya da asıl sonuç mutluluk (hareket sonrası) veya tahmin edilen sonuç mutluluk (önce act) olarak ahlaki kriter. Her ne kadar her iki başlıca türleri Normatif Hedonizm var iğrenç olmakla itham edilmiştir, Hedonist Bencillik en saldırgan olarak kabul edilir.

e. Hedonist Egoizm
Hedonist Bencillik hedonist bir sürümünü bencillik, teoriyi olmamız gerektiğini, ahlaki olarak konuşan, en çok neyi gerektiriyorsa onu kendi çıkarlarımızı. Hedonist Bencillik teorisi bizim gerektiğini, ahlaki olarak konuşan, ne yapmak bizi mutlu - yani ne olursa olsun bize sağladığı en net zevk ağrı sonra çıkarılır. En iğrenç özelliği bu teorinin sahip biri asla herhangi bir değer atfetmek için biniş sonuçları dışında bir başkasının kendini. Örneğin, Hedonist bir Egoist kim hissetmedim üzüntü hırsızlık olurdu ahlaken gerekli çalmak için, dahi muhtaç yetim (eğer edebileceğini düşündü paçayı). -Olurdu savunucuları Hedonist Egoizm sık sık işaret eylemleri gerçekleştirerek hırsızlık, cinayet, ihanet ve istiyoruz onları daha mutlu değil genel nedeniyle suçluluk, yakalanma korkusu ve olma şansı yakaladı ve cezalandırılır. -Olurdu savunucuları eğilimi teslim olmak, ancak, zaman kaldığına dikkat çekildi Hedonist bir Egoist ahlaken yükümlü tarafından kendi teorilerini sürdürmeye alışılmadık bir tür uygulamalı eğitim; ve kısa bir eğitim dönemi ağrılı azaltan onların ahlaki duygular sempati ve suçluluk. Bu tür bir eğitim yapılabilir, tarafından desensitising aşırı maruz kalma, ve performansını, masumlar işkence. Eğer Hedonist Egoists böylesi bir eğitimi yapıldı, onların kapasitelerini sempati ve suçluluk yararlanabilmeniz için bunları sağlayacak fırsatları gerçekleştirmek için zevkli, ama normalde-suçluluk-inducing, eylemler, fakir halktan çalmak gibi.

Hedonist Bencillik filozoflar arasında çok sevilmeyen, sadece bu nedenle değil, aynı zamanda, çünkü tüm muzdarip yapılan itirazlar geçerli olan İhtiyati Hedonizm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder