28 Ekim 2013 Pazartesi

Tomris Oğuzalp Son Dakika Haber

Zhuangzi, veya "Ana Zhuang" (da bilinir Wade-Giles romalılaşmanın olarak Chuang-tzu) sonra oldu. Laozi, bir erken düşünürler çeşitliliğine katkıda bulunmak olarak bilinegelmiştir Daojia, okul veya biçimi. Göre geleneksel kalma, o hemen hemen tam bir çağdaş düşünür Konfüçyüsçü Mencius ama yok denecek kadar az olmuştur orada görünüyor aralarında iletişim. O arasında ilk en büyük edebi ve felsefi devleri olan Çin üretti. Onun tarzı kompleksi-efsanevi, şiirsel anlatım, mizahi, dolaylı ve polysemic.
Zhuangzi benimsenen bütünsel bir yaşam felsefesi, teşvik gelen bir çözülme artificialities sosyalleşme, bizim doğal ve yetiştiriciliği "ata" potansiyeller ve becerileri, basit ve yaşamak amacıyla doğal, ancak tam ve bayındır hayat. O bizim sıradan kritik kategorizasyonlar ve değerlendirmeler belirterek, çokluğu ve farklı Tomris Oğuzalp modlarda farklı yaratıklar arasındaki anlayış, kültürlerin ve felsefi ekoller ve bağımsız bir eksikliği yapma aracı ile karşılaştırmalı bir değerlendirme. O savunulan bir mod kararlıdır değil, bir anlayış sabit bir sistem, ama akışkan ve esnek tutar ve bir geçici, pragmatik tutum bu kategoriler uygulanabilirliği ve değerlendirmeler.
Metin aracılığıyla hangi biliyoruz, onun çalışmaları sonucu düzenleme ve düzenlemesi Jin hanedanı düşünür ve yorumcu Guo Xiang (Kuo Hsiang, d. 312 CE), kim azaltılmış ne olmuştu bir çalışma elli iki bölüm için geçerli baskısı otuz üç bölüm, eksize o malzeme olarak kabul spurious. Zhuangzi versiyonuTaocu felsefe son derece etkili oldu içilmeyen odalar, yorumlama ve dönüşümü Budizm Çin'de.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder