17 Ekim 2013 Perşembe

Askerlik Son Dakika Haber

Siyaset Felsefesi alanında yan Fa

Yönetim hakkında, Fa yan olarak görülebilir gelişen Reformist bir pozisyon. Süre edebiyat dünyası geç Eski Han genellikle açısından irdelenmiştir Yeni ve Eski Metin okullar, bu dönemin siyaset dünyasının benzer şekilde tasvir edilmiş açısından iki karşıt kamp: Modernistler kim, önceki gibi Legalists, savunulan politikalar olduğunu zenginleştirmek için aranan zenginlik ve güç yoluyla, devletin fetih sınır kabileler, ticaret yollarının açılması, devlet kurma ve tekeller, suçlayan ve Reformcuların Modernistler görmezden gelerek insanının refahı ve savunulması için bunun yerine daha tutumlu bir hükümet şekli vurguladı kısıntı dış politikada, hükümet kaldırılması tekellerin ve toprak reformu. İçinde Fa yan, Yang Xiong ile kendini hizalar Reformistlerin konuşarak dışarı tekellere karşı hükümet ve askeri çatışmalar ve pahalı sesler destek kolaylaştırılması için ağır bedellerin üzerinde halkın ve Zhou hanedanlığı yeniden kurmak ve politikaları.

Reformist sesi Fa yan itimat verir derneği Yang Xiong ile "Gaspçı," Wang Mang, askerlik ne zaman kısalacak standart haline gelen kuşaklar boyunca Çin burs. Süre Wang Mang kullanıcı iktidara muhalefeti ile karşılaştı ve mahmuzlu sayısı isyanlar, o destek bulmuş görünüyor saflarında mahkeme alimler onun için ekran neo-konfüçyüsçülük erdem için yaptığı girişimleri ve sosyal kurumlarına yeniden düzenlemek Han çizgisinde Zhou hanedanı - sistem ayinler ve kuruluşları tarafından son derece değerli Konfüçyüsçü alimler bu yana Savaşan Devletler dönemi. Hatta bazıları görülen Wang Mang gibi onun orijinal espousal neo-konfüçyüsçülük idealler ve samimi bir mü'min olarak canlandırılması olduğunu kurumları ve törenlere Zhou hanedanlığı yol açacak bir barış ve uyum dönemi. Daha tipik görünümü kadar uzanan ve hesap Ban Gu (32-92 CE) Qian Han Shu (Tarihi Eski Han)canlandırıyor Wang Mang gibi iddialı bir, ikiyüzlü, ve bir şarlatan ve katil kim karşı isyan etti ve kendi egemen sol İmparatorluğun kalıntıları bulunmaktadır.


Az şey bilinmektedir Yang Xiong gerçek bir siyasi eğilimler karşısında Wang Mang yükselişi güç. Bu tasvir eden Yang Xiong olarak Wang Mang partizan aslında gelin, Wang Mang kendisini İmparator ilan etti, Yang Xiong intihar etmedi ya da ayrılmak için mahkemeye yaptığı gibi bir münzevi haline gelmiştir birçok Han diğer yetkililer katıldı. Onun destekçileri, ancak, işaret, onun önceki ve şiirsel eserler Fa yan, Yang Xiong söylemek bir hayli vardır - bunun çoğu kritik - erkekler hakkında kim adına, ilke, intihar etti ya da dağlara kaçmış. Yukarıda da belirtildiği gibi görünüyor Yang Xiong takip etmek yerine tercih edilen hocasına Zhuang Zun - olmasa da erkekler arasında bir münzevi olarak, ama bir münzevi olarak mahkemede. Rağmen Fa yan sırasında yazılmıştır Wang Mang güç bir artış ve görünüşe göre kısa bir süre önce yaptığı bitmiş gasp, o işlemle bunu yalnızca bir kez. Bununla birlikte, bazı metni okumak için bir özür olarak Wang Mang kullanıcı gasp ve Konfüçyüsçü reformlar enstitüsü için çalıştı. Diğerleri okuyunFa yan olarak oluşan zekice bir dizi örtülü saldırılar Wang Mang batıl olanın en tutku, onun doymak bilmez hırsı ve yaptığı iddia olmak için mütevazı bir Konfüçyüsçü.


Bazı pasajları Fa yan okuduğunuz teklif olarak ne dalkavukluk, ne de ama cesur alay ikaz, danışmanlık Wang Mang hatırlamak ve o'nun görev ve filial dönüş için güç abdülmecid için haklı hükümdar. Örneğin,Fa yan 8:21, orada veciz bir pasaj okuyan, "Kırmızı ve Siyah Yay ve Oklar aykırılık oluşturmaz sahip." Yüzyıllar önce Emperyal evin Zhou hanedanlığı layık princes bir dizi yay ve ok sembolü olarak cezalandırmak için üniforma, kendi yetki alanları içinde tüm. Bir girişim takip etmek bu eski gelenek, bir kırmızı ve siyah set yay ve oklar verildi Wang Mang 5 CE "bir parçası olarak Ödüllendirme Dokuz Ayrımlar" ona bahşettiği tarafından bakanlar, yetkililer, Han ve alimler mahkeme. Süre yorumcu düzgün cümle okuyun "kırmızı ve siyah yay ve oklar" Fa yan 8:21 için bir referans olarak bu ödülü, onlar onun anlamı üzerinde ayrılır. Bazıları 8:21 iltifat olarak övgü, diğerleri olarak görüyorum hatırlatan Wang Mang been olan mareşal onuruna "Kırmızı ve Siyah Yay ve Oklar" dönüşmemesi elinde manda.


Geçit en sık kanıt olarak gösteriliyor Yang Xiong siyasi eğilimler bulundu Fa yan 13:34, orada Wang Mang karşılaştırılır iki büyük bakanları, Çin tarihi: Zhou Gong (Dükü Zhou, c. 12. yüzyıl M.Ö.) Yi ve Yin (c. 18. yüzyıl M.Ö.). Yer verilse bu pasajın sonunda metin, bazılarında bir sahtekarlık olarak düşünülmelidir. Diğerleri gördük bunu bir iltifat olarak onayını Wang Mang. Büyük Neo-Konfüçyüsfilozof Zhu Xi (1130-1200 CE), örneğin, bu pasaj okur gibi cömert övgü Wang Mang bu başarılarının temelinde, bunu reddetti Yang Xiong olarak "Wang Mang kullanıcı Asilzade." Hala diğerleri olarak gördük admonishing Wang Mang gibi olmak Yi Yin ve Zhou Gong dönmek ve ondan önce güç abdülmecid için onun hak ettiği egemen. Önemlidir, işaret etmek gibi Wang Mang, hem Yi Yin ve Zhou Gong İmparatorluk olarak görev Regents. Gibi Yi Yin, Wang Mang dururken kanat aracılığıyla bir dizi kısa ömürlü hüküm sürer. Örneğinde olduğu gibi Yin, Yi, düştü Wang Mang bir isim tahtın halefi. Hem Yi Yin ve Wang Mang olarak görev regents iken kendi el aldı ardılları yoksun kalabilirler. Ama süre Yi Yin ve Zhou Gong hatırlanır için geri teslim güç abdülmecid, Wang Mang halk hatırlanır changledongsheng(atasözü) "biri olarak gasp adlı Han ve kendisini İmparator."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder