17 Ekim 2013 Perşembe

Kurban Son Dakika

Etkisi Lunyu

Otobiyografisinde, Yang Xiong notlar verdiği gibi, onun modellenmiştir Tai xuan en büyük klasiklerinden, Yijing böylece o, onun modellenmiştir Fa yan üzerinde metin olarak gördüğü en büyük şerh - Konfüçyüsçü Lunyu (Analects). Gibi Lunyu, bu Fa yan bir dizi oluşur aforizmalar ve diyaloglar çok çeşitli tarihsel ve felsefi konular. Ayrıca gibi Lunyu, dili Fa yan arkaik olduğunu, onun tarzı veciz, şaşırtıcı ve onun örgüt. Form çalışırken, dil ve üslubu Fa yan tüm türetilen gibi görünüyor Lunyu, iki işleri onların en benzer yatan endişeleri.

Hem Lunyu ve Fa Yan odaklanmak çok yıllık Konfüçyüsçü teması kendini yetiştirme öğrenmenin önemini vurgularken, dostluk, rol modelleri, ayinler ve müzik, insan erdemleri ve. Her iki eser de geriye dönüp baktığında eski adaçayı krallar, yolları Zhou hanedanlığı ve öğretilerini klasikleri için model olarak kendi sıkıntılı zamanlarda. Her iş okunmuş olarak ince bir saldırı baskın siyasi güçler. Son olarak, Lunyuve Fa yan olarak karakterize edilebilir eserleri hayal kırıklığı Bayramın 4. günü kurban kesilir mi? ağıt kendi siyasi istikrarsızlık kez, eğilim, prenslerin ve yetkililerinin overstep rollerini ve başarısızlık Konfüçyüs (Kongzi) Yang Xiong ve tanınmak için veya siyasi etki.

c. Senkretizm, yan Fa

Arasında ayrık sözler ve diyaloglar, Fa yan, bulur bir konu ve temalar geniş bir yelpazede. Belirtildiği gibi, bunlar en merkezi çok yıllık Konfüçyüsçü temalar: kendini yetiştirme, öğrenme, doğal eğilimleri, insan erdemleri, değerini klasikleri, ayinler ve müzik, soylu kişi, adaçayı, iktidar, filial sorumluluk, ve benzeri. Bir de bulur Fa yan tartışmalar kavramlar ve temalar ile ilişkili genellikle Taoizm gibi dao (bir şekilde), de (potens), ziran (doğallık), wuwei (zorlayıcı olmayan eylem)en aza indirerek, arzu ve toplumsal hayattan çekilmesi. Bu konular genellikle irdelenmiştir tartışmalar aracılığıyla alışılmadık geniş ürün yelpazesine tarihi şahsiyetler dahil olmak üzere, şairler, filozoflar, rhetoricians, yöneticiler, yetkililer, generaller, tüccarlar, isyancılar, suikastçılar, jesters, recluses, ve diğerleri. Bu konular, benzer şekilde yorumlanır aracılığıyla, tarihsel olaylar, tartışmalar, çökmesi gibi Zhou hanedanlığı, entrikalara Savaşan Devletler dünya üzerindeki yükseliş döneminin Qin hanedanı onun hızlı ve sonbahar arasındaki mücadele, Ji Xiang (233-202 ECB) ve Han hanedan kurucusu Liu Bang (247-195 ECB), kurucu ve Han hanedanı.

Ayrıca çeşitli konular arasında yer alması tartışıldı Fa yan daha endişesinden geç Eski Han. Bunlar arasında asimilasyon öğretileri ve heterodoks popüler içine hurafeler ve yorumlardan yorumu klasikleri kışkırtmaları, iktidar house Han, popülerlik alametlerini ve yükselişi Wang Mang ve hükümet reformlar vergi, ceza, toprak bölünmesi ve barbar kabileler ile ilişkiler. Son olarak, bazı sözler ve diyaloglar kaygılarına alimi yetkilileri yaşayan değil, sadece sorunlu Eski Han geç, ama çok boyunca Çin'in uzun tarihi pratiklik ve canlılığı Konfüçyüsçü hayat tarzı, heva ve makyaj için zenginlik, ofis ve şöhreti, zorlukları ve hayatta kalan kişinin bütünlük ve bakımını bir kaosun içinde.

d. Eski Metin Temalar yan Fa

Boyunca Fa yan, Yang Xiong için sesi ayarlar sonraki temsilcileri Okulu Eski Metin tarafından sürekli alay eğlenceli sorular büyü hakkında, ımmortals, ruhlara, fal ve alametleri, yorumlardan ve ezoterik klasikleri. Bunun yerine o yönlendirir dikkat doğrudan ilgilendirmektedir doğru ortaya çıkan ve geçimini etkileyen: zenginlik ve yoksulluk, kazanç ve kayıp, şan ve rezalet, başarı ve başarısızlık, dostluk, sevinç, bütünlüğü, tehlikeleri kamu ofis, İmparatorluğun iktidar, kader ve surette kaçarken, dünya ve ölüm. SüreTai xuan bir sentezi olarak tanımlanabilir; çeşitli okullar erken Çin düşüncesi, Fa yan yükseltir Konfüçyüsçü okul yukarıdaki tüm diğerleri. İçinde aforizma sonra aforizma, Fa yan övgü Konfüçyüs klasikleri ve standartları, öğrenmenin önemini vurguluyor, ayinler ve müzik, beş erdemleri, beş ilişkiler ve filial sorumluluk, aynı zamanda sunan acı sözleri Taocu, Yasalcı ve yinyang ve wuxing düşünürler ve onların öğretilerine.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder