19 Ekim 2013 Cumartesi

Milli Piyango Sayısal Loto Son Dakika Haber

Yinyang ayrıca anlaşılmıştır bazı somut olarak madde (xingzhi)bendine göre, yixing ve yangxing define evrendeki her şey. İçinde Yijing (I-Ching(Değişimler Kitabı)), yinyang olarak sunulmuştur xingzhiYangile tespit edilmiştir ve güneş yin moon ile:

Cennet ve dünya ile ilişkilendirmek geniş ve derin; four seasons değişim ve süreklilik ile ilişkilendirmek [biantong]; önemi yin ve yang girdiğin güneş ve ay; en yüksek mükemmellik [zhide] belirtilirler iyiliği kolay ve basit.(Sishu wujing 1990: 197)

Bu Guanzi, önemli bir çalışma, Huang-Lao okul, anlatılır bu görünüm aynı doğrultuda: "güneş sorumluyang, sorumlu ay yin yıldızlar sorumlu uyum [o]." (Guanzi 2000: 151). Bu xingzhi yorumu ederse, iş meydana gelir kavramı yinyang bazı somut bağlamları ve gösterdiği evren, sistemli, ahlaki ve toplumsal cinsiyetlendirilmiş. Desen dünya yazılmış cinsiyetçi bir dil. Yinyang bir şey sen-ebilmek görmek, hissetmek, ve duyular yoluyla kavramak. Örneğin, Liji (Kitap Ritüel), milli piyango sonuçları 19 Ekim müzik temsil eder o (uyum) göğün ve yerin süre li (ritüel) sipariş temsil eder göklerin ve yerin sahibi: "Müzik geliyor yang, ritüel geliyor yin. Uyum yinyang aldığı sayısız şeyler." (Sishu wujing 1990: 525) insan dünyaya erkek olarak yangolmalıdır ekili, aksi takdirde gün yaşayacaktır; kadın olarak yin olmalı çok ekili, aksi takdirde moon etkilenecektir.

Göre Dong Zhongshu, (195-115 ECB), hem Tian (cennet) ve insanoğlu yinyang. Bu nedenle, esasi bir bağ var arasında tian ve insan hareketi aracılığıyla yin ve yangYinyang vazgeçilmez bir araç için cennet arasındaki etkileşimleri ve insan: " qi of yinyang hamle yukarıda göklerde yanı sıra insan. Olduğunda insanlar arasında görüntülenir olarak kendini beğenme, beğenmeme, mutlu ve deli, gökte olduğu zaman olarak görülüyor sıcak, soğuk, soğuk ve sıcak." (Dong Zhongshu 1996: 436) Dong'un kozmolojik vizyon, bütün evren dev bir yinyang. Birçok örnekten sadece biri bu vizyon Dong'un kontrol öneri önlemek seller ve kuraklıklar tarafından uygun insan etkileşimi. Bölüm 74 ("Seeking the Rain") onun Süslü mücevherlerini İlkbahar ve Sonbahar, Dong olduğunu belirtmektedir bir bahar kuraklık çok fazla gösterir yang ve yeterli değil yin. Bu yüzden olmalı, "açık yin ve yakın yang" (1996: 432) ona göre bir yönetime sahip olması gerektiğini güney kapısı kapalı olduğu yönünde yang. Erkekler kızların yangkalması gereklidir inzivaya çekildi. Kadınların, kızların yin, görünmelidir kamu. O bile istekleri tüm evli çiftler ilişkiye girmek (ouchu) için daha güvenli yinyang ilişki. Bu süre zarfında da önemlidir için kadınları mutlu. (1996: 436) bölüm 75 ("Durma Yağmur"), Dong iddia sel çok fazla olduğunu kanıtlıyoryin bu yüzden olmalı, "açık yang ve yakın yin" (1996: 438). Kuzey kapısı yönünde yin, ardına kadar açık olmalıdır. Kadınlar gitmeli içine gizlenmesi ve erkekler görünür olmalıdır. Subaylar şehir göndermeleri gerekmektedir eşlerini amacıyla kırsal emin olun yin olmaz fethetmek yang. Derk Bodde bu tanımlar pratik olarak bir "cinsel sempatik büyü." (Bodde 1981: 373)

Son olarak, yinyang ayrıca çok önemli bir rol oynar geleneksel Çince düşündüm sağlık ve insan vücudu. Erken tıp olarak bilinen metin Huangdi neijing (Sarı İmparatorun Klasik of Internal Medicine) fizyolojik fonksiyonları ayrıntılı bir dökümünü sunuyor ve patolojik değişiklikler ve vücut için rehberlik tanı ve tedavi açısından yinyang. sayısal loto sonuçları 19 ekim Beş zang (organ) - böbrek, karaciğer, kalp, dalak ve akciğer - olarak sınıflandırılır yin. Onlar hayati saklanmasını kontrol madde ve qi. Altı fu (organ) - safra kesesi, mide, ince ve kalın barsaklar, idrar kesesi ve üçlü burner (değinen üç bölümden vücut boşluğuna: üst brülör, evler kalp ve akciğerler; orta brülör, evler, dalak ve mide; düşük brülör ve ev sahipliği yapan böbrek, mesane ve ince ve kalın bağırsaklar) - yang ve kumanda aktarım ve sindirim olarak ikiye ayrılır. Bir depolama yinişlevi, taşıma ve dönüşümü ve madde yang işlevi. Ama zang ve fu organları dönüşecek yin ve yang. Faaliyet veya her organın fonksiyon ise onun yang en-boy iken, onun madde yin yönüdür. Yin düzgün akmalı ve yang gereken araç durmadan. Onlar kendilerini düzenleyen denge muhafaza edecek şekilde.Yin ve yang yok izolasyon ama bir devletin dinamik etkileşim ve moda, karmaşık ve girift insan vücudundaki sistem.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder