14 Ekim 2013 Pazartesi

Kurban Bayramı Son Dakika

Tamamlanan yaklaşık 2 ECB, Tai xuan Yang Xiong en uzun ve en zor iş. Kaç zamana almış alimler, bu çalışma için olanlar ve çoğu kendi ithalat konusunda hemfikir. Bazı alimler görüntülemek yapılacak metnin ana odak wuxing teori, bakan diğerlerinin onun odak noktası olmak için Sürekli Beş Erdemleri (wuchang) Konfüçyüsçülük ve hala diğerleri görüntülemek Tai xuan siyasi hiciv Wang Mang ve diğer tarihi şahsiyetler geç Eski Han. (Bkz : Michael Nylan çeviri ve yorum Tai Xuan (1993)). Süre Tai xuandaha manuel bir kehanet daha felsefi bir risale, bu karışımı bir dizi varsayıma dünyanın doğası hakkında, onun devir, dönüşüm merkezi önemi ve güncelliği yapımında dünya bir yolunu. Tıpkı onun daha önceki şiir, Tai xuan Yang Xiong görüşünü yineledi başarı ve başarısızlık değil tüm inmesi için bireysel çaba ile ne çok şey var ama, bir hayat hangi zamanlarda ve durumlarda, eğer bir does not meet kişinin oyunculuk için uygun zaman ardından emekli veya çekilme ve bekleyin kez daha avantajlı.

b. Etkisi Laozi ve Yijing

Dönem xuan başlık olarak da kullanılır Çin edebiyatı için bir değiştirici olarak tarif ettiği koyu, kara, gizemli, derin, derin veya gizli. Yang Xiong, ancak terimini kullanır xuan çok terim gibi dao içinde Laozibaşvurmak için gizli fountainhead ilk durumu veya dışında hangi şeyler ortaya çıkar ve gizemli bir süreç onlar açılmak. Yang Xiong anlayışı xuan gibi görünüyor türetilen Laozi metni Tai xuan modellendi üzerinde Yijing (Değişimler Kitabı) kesinlikle en esrarengiz felsefi belge Çin edebiyatının erken. GibiYijingTai xuan bir kehanet kitabı dayalı gelişen bir rakamlar dizisi birlikte ele alındığı, kurban bayramı mesajları dışarı harita dönüşüm döngüsü tüm temel şeyler. Her iki metin, her şekil-resim-durum ifade ediliyor aracılığıyla gelişen bir dizi deyimi açıklayan ve appraises durumu gözler önüne serilen görüntü ve anlamı. Hem eklenir Yijing ve Tai xuan bir dizi yorumdan durmaktadır iç anlamlarını ilgili metinler.

Bazı açılardan, Tai xuan bile karmaşık olduğu bir model. Süre Yijing yapılan 64 hexagrams, Tai xuanyapılan 81 tetragrams. İçinde Yijing, her heksagram hattı katı olabilir veya kırık (kutupları temsil eden;yin ve yang). İçinde Tai xuan, her tetragram hattı katı olabilir, kırık bir kez veya iki kez kırık (temsil eden üçlü gök, yeryüzü ve erkek), ve her biri 81 tetragrams ile ilişkilidir, diğer şeyler arasında, yin veya yangbiri "Beş aşamada," gelen bir altıgeni Yijing, bir takımyıldızı, gün, takvim ve müzikal bir not.

c. Korelatif Kozmoloji Tai xuan

İçinde Tai xuan, her tetragram ifade ediliyor olsa gelişen bir dizi dokuz ya da kararlar değerlendirmeler (oysa Yijing her heksagram bir dizi belden altı satır ifadeleri). Bu satır değerlendirmeler açılmak döngüsel bir model karşılık gelen süre, dönüşümleri yin ve yang, ve sürekli bir döngü başlama, olgunluk ve gerileme. Değerlendirmeler de ayrılabilir hitap eden bu halktan, asil ve İmparator.

Ayrıca, sık sık karanlık korelatif-şiirsel görüntüler ve onların örgütü ilişkili çizgi görülebilir ve değerlendirmeler Tai xuan tefsir "Numaraları Karanlık Gizem," bir örnek Han tarz classificatory olarak bilinen çalışır leishu. Örneğin, "Sayılar Gizem" belirtilirler sayısı beş ile yeryüzünü, renk sarı, korku, rüzgar fal, tümülüsler, çıplak hayvan (insanlık), kürk, şişeler, dokuma, uyku matı, uyumlu, uygun, dikeylik, tutkal, çuval, hub, buzağı, tabutlar, yay ve oklar, aptallık ve merkezi avlu iyi yağmur. Temeli benzeşen bu dernekler; A B C D. ise organizasyon şeması olarak bir şema halinde gösterilebilir. Beş sayısal kategoriler (üç ve sekiz, dört ve dokuz, iki ve yedi, altı, beş) karşılık beş yol (doğu, batı, güney, kuzey, merkez), beş evresi (ahşap, metal, ateş, su, toprak), mevsim (ilkbahar, sonbahar, yaz, kış, dört mevsim), beş renk (yeşil, beyaz, kırmızı, siyah, sarı), esnaf beş (marangozluk, metal smithing, çalışma ile yangın, su şebekeleri, toprak işleri), ve benzerleri gibi.

4. Fa yan (Kelimeler İle Yaşamak)

a. Tarihi ve Önemi

Aksine Yang Xiong diğer eserleri ile tanışma Fa yan oldukça belli. Son metin geçişi, başvuru yok Wang Mang Dükü olarak Hanı'dır. Aslında Wang Mang düzenlenen bu başlık 1-9 arası CE anlamına gelir Fa yanolamazdı sonra gönderilen 9 CE o zaman İmparator unvanı aldı. İçinde Fa yan 13:34 başvuru yok Han hanedanlığı sahip olarak 210 yıl ülkeyi yönetti. Eğer kurucu Han olarak ele alınır 202 M.Ö., daha sonra geçit yazılı olurdu no 8'den önceki CE. Ne olursa olsun tamamlanmasını müteakip, biraz şüphe var Fa Yanyazıldığı bir dönemde Wang Mang düzenlenen elinde güç abdülmecid ve kaderini kendi egemen. Kalır onun en tanınmış eseridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder